"A++" ENERGIAHATÉKONY LAKÁSOK
Pápa, Határ utca 14-16.

A beruházásról


 
Beruházó:
NAPSUGÁR Lakópark Építőipari Beruházó Kft.
Székhely: 8500 Pápa, Határ utca 16.
Képviselő: Szalai Ditta ügyvezető
Cégjegyzékszám: 19-09-523089
Adószám: 25960822-2-19
Statisztikai törzsszám: 25960822-6810-113-19
E-mail: alomhaz@indexpapa.hu

A++-os "közel nulla energiaigényűnél JOBB" lakópark
...ahol minden lakás saját otthon és egyben megtérülő befektetés is!

Projekt megnevezése: NAPSUGÁR Lakópark
Projekt helyszíne: Pápa, Határ utca 14-16. (4288-4289. hrsz.)
A volt Fehérneműgyár / Siltex helyén
Projekt tárgya: 160 lakás (5 db különálló négyemeletes épületben),
42 tároló, 50 garázs
110 parkolóhely 
(ebből 15 elektromos autótöltővel felszerelt)
Építkezés kezdete: 2024. szeptember
Tervezett átadás:
I. ütem 2025. november
A. épület (32 lakás)
Garázssor 1. (10 garázs)
P01-P36. parkolók (36 parkolóhely)
Tervezett átadás:
II. ütem 2026. november
B. épület (32 lakás), 
Tárolóépület 1. (14 tároló)
Garázssor 2. (10 garázs)
P37-P42. parkolók (6 parkolóhely)
Tervezett átadás:
III. ütem 2027. november
C. épület (32 lakás)
Tárolóépület 2. (14 tároló)
Garázssor 3-4. (5+15 garázs)
P43-P54. parkolók (12 parkolóhely)
Tervezett átadás:
IV. ütem 2028. november
D. épület (32 lakás)
Garázssor 5. (10 garázs)
P55-P84. parkolók (29 parkolóhely)
Tervezett átadás:
V. ütem 2029. november
E. épület (32 lakás)
Tárolóépület 3. (14 tároló)
P85-P110. parkolók (26 parkolóhely)

A Lakópark tervezésénél fő szempont volt az ideális élettér megteremtése minden korosztály számára rendezett, nyugodt, biztonságos környezetben - rendkívül alacsony rezsivel. Minden lakóépülethez a gyermekek számára egy-egy játszótér, a felnőttek számára pedig egy-egy kültéri padokkal felszerelt pihenőterület kerül kialakításra, a parkosított belső udvart sétautak szelik át. A megvilágított belső közlekedő utakon és járdákon éjszaka is biztonságos a közlekedés, gépkocsival csak a kijelölt helyeken lehet parkolni.

A nagyméretű (2 focipályányi!) sík felületű építési telken több ütemben 5 db négyszintes lakóépület készül, mindegyikben szintenként 8-8 db 1 - 2+1 szobás alaprajzi elrendezésű, 33-61 m2-es alapterületű ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁS, amelyek a főbejáratok előtti rámpákon valamint minden lakóépületbe telepített 6 személyes LIFT-tel AKADÁLYMENTES-en megközelíthetőek.

A NAPSUGAR Lakópark tervezésekor Európa-szerte energiaválság volt. Ekkor vált világossá, hogy az energia nagyon értékes, s a jövőben még értékesebb lesz. Ezért a lakóparkot nem hagyományos lakótelepnek, hanem egy fokozottan energiatakarékos lakásegységként terveztük meg. A lakóépületek energiaveszteségének csökkentése érdekében tudatosan túlteljesítettük a hatályos energetikai előírásokat: az épületek külső falait és a földszinti lakások padozatát 20 cm-es, míg a tetőt 30 cm-es hőszigeteléssel látjuk el.

Az „A++” energetikai besorolású épületek rezsiköltsége minimális, ahogy a hivatalos követelményszint megnevezése is mutatja, „közel nulla energiaigényűnél JOBB”. A NAPSUGÁR Lakópark lakásaiban SOKKAL ALACSONYABBAK lesznek a fenntartási (rezsi)költségek, mint a néhány évtizeddel ezelőtt készült épületekben. ezek az épületek minden szempontból korszerűek, energiahatékonyságuk kimagaslóan jó. Az épületek kevesebb mint egy százaléka éri el az "A++" energetikai besorolást.

A tetőre telepített napelemekkel helyben termelt árammal levegő-víz hőszivattyúkat működtetünk, amelyek 1 KW áram felhasználásával 3-4 KW energiát tudnak előállítani A NAPSUGÁR Lakóparkban a lakásvásárlás befektetés a jövőbe, amely egyszeri kiadás, majd hónapról hónapra keletkező megtakarítást biztosít! Már a beköltözés pillanatától évről évre a töredékét fizeti rezsiköltségre, mint amit egy hagyományos építésű lakásban megszokott!

A lakások külső műanyag nyílászárói speciális 3 rétegű üvegezéssel készülnek, amelyek a D-i és Ny-i tájolású lakásokon nagyobb felületűek (osztó nélküliek az ablakok, szélesek az erkélyajtók). Megfelelően tájolt, könnyen átszellőztethető hálószobák és napsütötte tágas nappalik jellemzik. A nappalival egy térben kialakított étkező-konyha kapcsolat a térérzetet tovább növeli. A kisebb (egy-másfél szobás) lakások WC-vel egy helyiségben kialakított zuhanyzóval, a nagyobbak fürdőkáddal szerelt tágasabb fürdővel és külön helyiségbe telepített WC-vel felszereltek.

Valamennyi földszinti lakáshoz nagyméretű (7-13 m2-es) kertkapcsolatos terasz és élősövénnyel elválaszott saját füves udvar, míg az emeleti lakásokhoz 5-9 m2-es fedett erkély tartozik.

Az egyes lakóépületeket 3 db földszintes tárolóépület kapcsolja össze, amelyekben egyenként 14 db zárható tárolóhelyiség található, ezek a lakásokhoz igény szerint megvásárolhatóak.

A lakók gépkocsijainak telekhatáron belüli elhelyezése céljából 50 db garázs és 110 db kijelölt parkolóhely kerül kialakításra. A lakóparkban gépkocsit tárolni csak garázsban vagy a kijelölt (számozott) parkolóhelyeken lehet, így minden lakáshoz egy garázs vagy egy parkolóhely kötelezően vásárolandó. A belső közlekedő utak és járdák térkő-, a parkolóhelyek gyeprács burkolatot kapnak.

A kerítéssel határolt lakópark személy- és vagyonbiztonsága kiemelkedő:
 • az egyetlen Határ utca felőli autóbejárat távnyitós sorompóval, az egyes lakótömbök lépcsőházajtói pedig számkóddal és/vagy mágneskártyával (proxy) nyithatóak,
 • a belső udvar közlekedési útvonalain sötétedéskor automatikusan felkapcsolódó állandó éjszakai térvilágítás üzemel,
 • a közösségi területeken kamerarendszer működik rögzített felvétellel
 • a Lakópark területén 2 db tűzcsap létesül.


Lakópark műszaki ismertetője
.... ahol korszerű a technológia, ott alacsony a rezsi!

A NAPSUGÁR Lakópark műszaki terveit és a beépítési ütemtervét azon koncepció jegyében készíttettük el, hogy az egyes négyszintes lakóépületek és azok kiszolgáló létesítményei (tárolók, garázsok, parkolók, közlekedő utak és parkosított udvarrészek) egyidejűleg vagy akár egymás követő több ütemben is megvalósíthatóak legyenek.

A kivitelezés során a látványképeknek megfelelő teljesen befejezett állapotba kerülnek az adott négyszintes lakóépülethez tartozó közös használatú ill. közös érdekeket szolgáló részek is, így a többek között

 • a színezett homlokzatok és tetőszerkezetek,
 • lépcsőház és közlekedő folyosók (csúszásmentes GRES lapburkolattal),
 • 6 személyes személyfelvonó (LIFT),
 • szolár paneles házi villamos kiserőmű rendszer,
 • épületgépészet: házközponti-fűtés- hűtés és használati melegvíz előállítás hőszivattyúval,
 • szintenként kialakított technikai helyiségben a közművek csoportos mérőhelyei (A lakásokhoz külön hideg- és melegvízóra, villanyóra (1*32 A) és hőmennyiségmérő tartozik. A garázsok és tárolók villanyfogyasztása külön (al)mérővel mért, így abban hűtőláda vagy egyéb elektromos fogyasztó is elhelyezhető.)
 • a bekerített belső udvar térburkolt közlekedő utakkal, kijelölt parkolóhelyekkel és parkosított zöldfelületekkel

NAPSUGÁR Lakópark teljes területe AKADÁLYMENTESÍTETT, így kerekesszékes mozgáskorlátozottak által is segítő nélkül használható:
 • az udvaron, a belső közlekedő utakon és az épületek közös helyiségeiben, folyosóin nincsenek lépcsők vagy szintkülönbségek,
 • mind a 4 lakószint tágas, hatszemélyes személyfelvonóval (LIFT) elérhető,
 • a lakóépületek első- és hátsó lépcsőházbejárata AKADÁLYMENTESÍTETT, 30 cm szintkülönbségű 5%-os lejtésű járdán kerekesszékkel is megközelíthető,
 • a lakások egyedi vevőigény szerint alakíthatóak ki.


Lakások műszaki ismertetője
...ahol a magas minőség garantált!

A lakásokhoz külön hideg- és melegvízóra, villanyóra (1*32 A) és hőmennyiségmérő tartozik. A lakások műszaki kivitele az építész-, villamos- és gépészeti kiviteli tervek alapján készül, az egyes helyiségek burkolatait és berendezési tervét a színezett alaprajzokon ábrázoltuk.

A lakóépület hőellátása a legkorszerűbb hőszivattyús rendszerrel történik, amely egy energiatárolóhoz kapcsolódik. Erre lesznek csatlakoztatva a tetőre telepített napelemek is. A helyiségek fűtése padlófűtéssel történik, optimalizált előremenő hőmérséklettel. Nyáron központi klímaberendezés működik. Nincsenek kültéri egységek, amelyek nagy zajt okoznak és ezzel zavarnák a nyugalmat. A hűtést a nappali oldalfalára szerelt fancoil beltéri egység biztosítja. Az elektromos fűtőpatronnal felszerelt törölközőszárítós radiátorral fűtésszezonon kívül fel lehet fűteni a fürdőket. A lakók programozható termosztáttal állíthatják be a lakás hőmérsékletét.

A lakások tartozéka a csengő és a kaputelefon lakásonként 1 db kézi beszélővel, amellyel a földszinti bejárati ajtónál elhelyezett külső egységgel beszélni és a lépcsőházajtót gombnyomással távnyitni lehet; Minden szobában (és a nappaliban) kábel-tv csatlakozás, a nappaliban egy további UTP csatlakozó készül.

A lakások egyedi vevőigény szerinti kivitelben „KULCSRAKÉSZEN”kerülnek átadásra: a „KULCSRAKÉSZ” állapotban átadott lakás műszakilag teljesen kész, beköltözhető állapotú. (Lámpatestek, bútorok és háztartási gépek, valamint függönyök és karnisok továbbá belső ajtók kilincs és zárcímke nélkül)

Az egyes épületszintek valamint a lakások színezett alaprajza és kiviteli terve a honlapunk fejlécének jobb szélén található "Vizuális keresés" és a "Részletes keresés"  gombokra kattintva megtekinthetők, a "Dokumentáció" menüben pedig saját gépre is letölthetőek


Lakások egyedi vevőigény szerinti kialakítása
...ahol minden a vevővőről szól!

Az építkezés műszaki készültségének függvényében – amennyiben az a kivitelezés ütemét és a technológiai sorrend betartását nem akadályozza) lehetőséget biztosítunk egyedi vevőigények szerinti belső kialakításra:

 • ajtólapok típusa (teli/üvegezett) és színe: fehér/bükk/dió/calvados/mahagóni (20e Ft/ajtó felár ellenében további 15 féle színárnyalat),
 • laminált parketta típusa és színe,
 • csempék-járólapok elhelyezése, típusa és színe,
 • a konyhasarok bútortervhez igazodó gépészeti kialakítása (mosogató és konyhagépek helye),
 • fürdőszoba elrendezése (kád vagy zuhanykabin, felár ellenében dupla mosdó),
 • a válaszfalak és belső ajtók helye,
 • külső nyílászárók üvegezése (hővédő- vagy biztonsági fólia),
 • árnyékolás, rovarvédelem (beépített redőnyök, reluxák és szúnyogháló, hő és fényvédő roló – akár távvezérelt elektromos mozgatással),
 • belső falak felületképzése és színei,
 • elektromos szerelvények típusa és elhelyezése (kapcsolók, aljzatok),
 • légkondicionáló berendezések falba süllyesztett alapcsövezése,
 • üvegtéglák beépítése (csak válaszfalakba lehetséges!)
Vevő a Beruházó által megjelölt (helyi) forgalmazónál meghatározott termékkör több típusából választhat. A mintakollekcióból választható termékek ellenértékét a KULCSRAKÉSZ vételár tartalmazza. Az egyes lakások eladási árának meghatározásánál helyiségenként a színezett alaprajzon feltüntetett típusú burkolatokkal és szerelvényekkel számoltunk.

A lakópark valamennyi közösségi tere akadálymentesített, a lakások belső kialakítása kerekesszékesek, mozgáskorlátozottak számára egyedi kivitelben is kérhető:
 • a külső ablakok alsó zárkezeléssel (kilincsük ülő helyzetből is elérhető),
 • villanykapcsolók 120 cm beépítési magassággal (ülő helyzetből is elérhetőek).
 • a belső ajtók küszöb nélkül, burkolatváltóval,
 • valamennyi belső ajtó mérete 90/210 cm (átjárható szélesség: 83 cm), de rendelhető 100/210 cm méretben is,
 • a válaszfalak módosításával tágasabb fürdő/WC helyiség alakítható ki.